'Fernando Alonso rijdt Indy 500 bij Andretti'

Het lijkt erop dat Fernando Alonso alsnog met een Honda-motor gaat meedoen aan de legendarische Indianapolis 500. De Spanjaard, die de Japanse motoren eens vergeleek met GP2-motoren, is dichtbij een deal met Andretti Racing, waar hij in 2017 succesvol meedeed.

Fernando Alonso

In 2019 werd het Indy 500-project van McLaren een totale mislukking. Fernando Alonso deed met een oranje, pardon Papaya, bolide mee aan de trainingen, maar wist zich niet te kwalificeren. Twee jaar eerder reed hij nog een groot aantal ronden op winkans, maar toen begaf zijn (Honda) motor het. 

Nu McLaren een echte gooi naar Indy gaat doen was het lang het vooruitzicht dat de legendarische renstal de voormalig Formule 1-kampioen zou gaan inzetten in een derde auto. Bronnen rondom de Indycar fluisteren echter dat de Spanjaard in gesprek is met Michael Andretti. Bij die renstal, die wel met Honda rijdt, had drie jaar geleden een fijne samenwerking. Kennelijk vertrouwt Alonso er meer in dat hij bij Andretti een winnende auto gaat krijgen dan bij het nieuwe McLaren-team. 

Michael Andretti schijnt al bij Honda te hebben geïnformeerd of de Japanners geen bezwaar hebben tegen de Spanjaard. Kennelijk zijn alle partijen groot genoeg om over hun voormalige meningsverschillen heen te stappen en dat is ook heel wat waard. 

Komend seizoen wordt de Indycar een serie om weer echt in de gaten te gaan houden als raceliefhebber. Niet alleen vanwege Fernando Alonso en de McLaren-deelname. Het instappen van Rinus van Kalmthout, alias Rinus Veekay, bij topteam Ed Carpenter Racing is genoeg reden om alle races te volgen.