FP2 Imola: Verstappen in de problemen, Mercedes 1-2

De tweede vrije training op Imola was een flater voor de Nederlander. Mercedes heeft de touwtjes in handen.

FP2 Imola: Verstappen in de problemen, Mercedes 1-2

Drama voor Red Bull Racing tijdens de vrije trainingen voor de voormalige Grand Prix van San Marino. Na een ongelukkig incident tussen Sergio Perez en Estevan Ocon in FP1 (die door een camerastoring niet gezien werd), was het de beurt aan Max Verstappen om flink wat tijd te missen op Imola. Met nog drie kwartier te gaan in de verkorte sessie van een uur kreeg de Nederlander te maken met technische problemen.

Aandrijfas

Imola staat bekend als een circuit dat auto's vakkundig sloopt, dankzij een serie hogesnelheidsbochten en hoge kerbs. Van de coureurs wordt verwacht dat ze zoveel mogelijk (binnen de regels) afsnijden, waardoor de auto's vaak hard in aanraking komen met de kerbs.

Na een kwartier vond de RB16B van Verstappen het blijkbaar genoeg geweest. Bij het uitkomen van de tweede Rivazza-bocht net voor start/finish verloor Verstappen de aandrijving. Helaas gebeurde dit net toen Max langs de ingang van de pitsstraat reed. Uiteindelijk kon hij de Red Bull tot stilstand brengen aan het einde van de pits, maar hierdoor duurde het vrij lang voordat het team de auto terug had. Een afgebroken aandrijfas leek de aanleiding te zijn.

Mercedes domineert

In de eerste vrije trainingen zat Verstappen nog akelig dicht bij de twee Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Slechts 0.056 van een seconde scheidde plek drie van de snelste tijd. In FP2 kwam Max door zijn vroege exit echter niet verder dan P14.

De eerste twee plekken werden opnieuw gedomineerd door het Mercedes-duo, al was de marge naar Pierre Gasly's AlphaTauri wederom klein (0.078). Opvallend genoeg voerde Bottas beide keren het offensief van de Schwarzpfeilen aan. Sergio Perez wist een ietwat teleurstellende zesde tijd te klokken op bijna negen tienden van de leiding.

Kostbare tijd

Rondetijden zijn dan niet enorm belangrijk tijdens de sessies op de vrijdag, maar Red Bull is zo wel kostbare tijd kwijtgeraakt om de auto af te stellen voor de kwalificatie en de race. Het wordt dus een flinke klus voor het team om die tijd goed te maken. De sessie eindigde onder een rode vlag dankzij de crash van Charles Leclerc, die het blijkbaar nodig vond om Nikita Mazepin na te doen.

Uitslag FP2 Imola

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Formula 1
  • F1Fun4U, F1 F1 F1 Content