Octanisten opgelet: Volkswagen Up met benzinemotor blijft

Vorige week kondigde Seat aan om in 2020 volledig elektrisch te gaan met de nieuwe Mii. We gingen er voor het gemak van uit dat dit ook opgaat voor de Skoda Citigo en de VW Up, maar meten is weten. De importeur meldt desgevraagd dat de Up met verbrandingsmotor voorlopig blijft.

Volkswagen Up

Voor verstokte Up-fanaten (die zijn er ongetwijfeld) die geen €23 duizend op de plank hebben liggen, of dit niet willen betalen voor een nieuwe Up, is dit goed nieuws. De VW-groep heeft de afweging gemaakt om de klandizie die niet per se elektrisch wil rijden te blijven bedienen, en doet dat met het merk dat binnen de Groep het grootste volume draaide, Volkswagen.

Dit betekent dat, naast de Mii, ook de Skoda Citigo volgend jaar volledig elektrisch gaat. Wilt u echter nog de good-old fashioned plofmotor voorin uw koekblik, dan moet u voor de Up gaan. Het ronkende driecilinder-torretje blijft nog even, en waarom ook niet. De ontwikkelingskosten zijn al gemaakt, en de 1.0 MPI/TSI in kwestie ligt ook in de Polo en de Golf. Dan kan je 'm net zo goed in de Up houden. En aldus geschiedt.