Haastige Corvette-rijder mag auto inleveren

Een Corvette-rijder met een zware rechtervoet in British Columbia mag voorlopig even met de bus.

Haastige Corvette-rijder mag auto inleveren

Het kan moeilijk zijn om je te gedragen als je veel vermogen onder je kont hebt op een lege, kaarsrechte weg. In het overbevolkte Nederland zit je normaal gesproken niet zo snel in die situatie, maar in het uitgestrekte Canada zijn er genoeg kansen om zo'n snelwegsprintje te doen. De bestuurder van een zilvergrijze Corvette C7 kon zich op Highway 5 bij het stadje Merritt in de Canadese provincie British Columbia niet inhouden.

Dubbel te hard

Helaas voor de snelheidsduivel was er op dat moment een patrouillewagen van de Royal Canadian Mounted Police in de buurt. De brullende supercar werd resoluut aan de kant gezet en de bestuurder mocht even verantwoording af gaan leggen voor het rijden van meer dan twee keer de snelheidslimiet. Op Canadese snelwegen mag je maximaal namelijk 110 kilometer per uur. De C7 werd echter door de Mounties geklokt op 243.

Highway Through Hell

Toevallig is de snelweg waar de Chevy overheen knalde dezelfde die gebruikt als decor voor de Discovery Channel-serie Highway Through Hell. Daarin volgt een cameracrew de medewerkers van een sleepdienst die allerlei enorme ongelukken op moeten ruimen. Elk jaar sterven gemiddeld 115 mensen bij verkeersongelukken in British Columbia.

Om die cijfers terug te dringen is lokale RCMP een van de strengste van het land, aldus RCMP-woordvoerder Mike Halskov: "Autorijden is een privilege en British Columbia is een leider wanneer het aankomt op bestuurders verantwoordelijk houden voor hun daden. De politie herinnert automobilisten eraan snelheidslimiet te respecteren, gordels te dragen, nuchter te rijden en afleidingen achter het stuur te vermijden."

Geen genade

Met die achtergrond is het geen verrassing dat de Corvette-rijder zo hard mogelijk aangepakt wordt. Tegenover lokale publicatie Radio NL (huh?) verklaart Halskov dat de B.C. RCMP er alles aan zal doen om de hardrijder te laten boeten: "De bestuurder heeft een Appearance Notice gekregen voor de snelheidsovertreding, dat betekent dat hij voor moet komen bij de rechter. Als hij veroordeelt wordt kunnen de straffen significant hoger zijn dan de maximale boete die ter plaatse uitgedeeld had kunnen worden. Daarnaast werd het voertuig in beslag genomen en overweegt de dienstdoende agent andere stappen, inclusief het indienen van een High Risk Driver rapport naar RoadSafetyBC waarin een lange rijontzegging aangevraagd zal worden."

Algemeen
  • Britisch Columbia Royal Canadian Mounted Police