Strik een nette Porsche 996 GT3 bij Domeinen

Bij onze favoriete overheidsdienst hebben ze weer een pareltje te pakken. Dit keer kun je je vergapen aan de originele 911 GT3.

Strik een nette Porsche 996 GT3 bij Domeinen

De 911 GT3 is inmiddels een begrip geworden in supercarland. Ja, een Turbo of een GT2 is in een rechte lijn veel sneller, maar de GT3 biedt altijd de meest pure rijervaring. Dat weten ze bij Porsche maar al te goed: de nieuwste GT3 heeft namelijk maar een paar pk extra gekregen. Meer dan twintig jaar geleden was alles echter anders. Niemand had nog van de GT3 gehoord. Wilde je een pure 911? Dan zocht je naar een 2.7 RS of 964 Carrera RS. In 1999 kwam hier verandering in met de 996 GT3.

Spiegelei

De GT3 diende vooral als homologatiespecial voor de racerij, maar het model hielp ook om de controversiële 996-generatie wat meer geloofwaardigheid te geven. Porsche-puristen zagen de grotere, zwaardere, watergekoelde auto met zijn verguisde 'spiegelei'-koplampen als heiligschennis tegenover de eerdere modellen. Helemaal toen bleek dat de nieuwe motoren er een handje van hadden om uit elkaar te knallen.

Mezger

Dankzij de oude, deels luchtgekoelde Mezger-motor geleend van legendarische racers als de 962 en 911 GT1 kon de GT3 dat imago van zich afschudden. De 3,6 liter zescilinder boxer produceerde 360 pk bij 7200 toeren per minuut en stuwde de 1380 kilo wegende Porker in 4,8 seconden naar de honderd. De pret hield pas op bij 303 kilometer per uur.

Zoals gezegd ging het bij de GT3 echter niet om stoplichtsprintjes. Dankzij grotere remmen, aangepaste ophanging, lichtgewicht wielen en een opvallend aerodynamisch pakket was de auto een van de best rijdende sportwagens van zijn tijd. Was je echt serieus? Dan kon je nog altijd voor het Clubsport pakket gaan.

Biodiesel

Het exemplaar dat we bij Domeinen aantroffen is een van de eerste uit 2000. De auto is gespoten in de voor een GT3 karakteristieke zilvergrijze kleur. Om de een of andere reden heeft de auto slechts 38.157 kilometer op de klok. Dat heeft een reden: de vorige eigenaren waren namelijk te druk met het frauderen met biodiesel.

De GT3 komt namelijk uit de uitgebreide collectie van de baas van de firma Sunoil uit de omgeving van Emmen. Afgelopen november werd de hele boel in beslag genomen omdat Sunoil ervan verdacht werd reguliere diesel als biodiesel te verkopen.

Weekendauto

In tegenstelling tot sommige aanbiedingen bij Domeinen lijkt de 911 in bijzonder nette staat te zijn. Zeker gezien de leeftijd en het type auto. Zowel van binnen als van buiten kunnen we geen grote gebreken ontdekken, al meldt de overheid nog wel even dat het alarmkastje mist. De sleutels en boekjes zijn er echter wel gewoon bij. Dus als je een beetje geld overhebt voor een leuke weekendauto dan is dit je kans. De advertentie vind je hier.

Cargasm
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken