Alpine bevestigt deelname Le Mans 2024

Na een voorzichtig proefballonnetje dit seizoen hebben de aandeelhouders eindelijk een toezegging gedaan: vanaf 2024 is Alpine weer te vinden in de topklasse van de langeafstandsracerij.

Alpine bevestigt deelname Le Mans 2024

Na lang wachten is het moment dan eindelijk daar: Alpine zal zich definitief bij de topklasse van het World Endurance Championship gaan voegen.

De toekomst van het merk in de sport werd afgelopen jaar onzeker vanwege de chaotisch situatie rond de nieuwe regelgeving van de FIA. Na een lange carriere in de LMP2 (met omgekatte Oreca-chassis) stapte Alpine dit seizoen over naar de nieuwe Le Mans Hypercar-klasse.

Tweedehands LMP1

De financiële afdeling achter het team was echter nog niet overtuigd om flink te investeren in het programma, waardoor Alpine genoodzaakt was opnieuw uit te wijken naar Oreca. De Fransen schaften een oude Rebellion R-13 LMP1 wagen aan, een afgeleide van de Oreca 07 LMP2, op zijn beurt de auto die het team voorheen als de Alpine A470 gerund had.

Met speciale toezeggingen van de FIA en de nodige aanpassingen mocht de wagen het opnemen tegen de 'echte' LMH-wagens van Toyota en Glickenhaus. Een podium op Le Mans voor de haastige omgedoopte A480 was het resultaat.

LMDh

Het sterke optreden van de verouderde LMP1 heeft de financiële top van Alpine kennelijk overtuigd om een serieuzer project op te zetten. Vanaf 2024 zal het merk meestrijden onder de LMDh-regels, de Amerikaanse variant van de Hypercar-klasse.

Net als de huidige A480 zal de auto afgeleid worden van een LMP2-chassis, maar komt er een standaard 50 pk hybride pakket bij. De 4,2 liter Gibson V8 uit de huidige auto wordt bovendien vervangen door een nieuwe motor ontwikkeld met behulp van F1-technologie. Reken dus maar op een kleine twin turbo V6. Het totaalpakket mag niet meer vermogen leveren dan 680 pk.

Alpine zal het in LMDh op moeten nemen tegen Porsche, Audi, Lamborghini en Cadillac. De LMDh-wagens van Acura en BMW lijken vooralsnog in de States te blijven. In de gedeelde Hypercar-klasse komt er verder concurrentie van Toyota, Glickenhaus, Peugeot en Ferrari.

Dubbelspel

Alpine CEO Laurent Rossi is trots dat het merk zowel in de Formule 1 en het WEC een rol van betekenis zal gaan spelen:

"Alpine's Endurance programma brengt de toewijding en ambitie van het merk binnen de motorsport naar voren. Door zowel in Formule 1 als in Endurance te rijden zal Alpine een van de weinige merken zijn die in beide top disciplines van de motorsport mee zal strijden. We zullen het beste uit beide klasses halen door technische samenwerkingen zodat we een voordeel kunnen krijgen tegenover prestigieuze rivalen."

Met de nieuwe LMDh hoopt het merk voor het eerst sinds 1978 weer op de top van het podium te staan in Le Mans.